Elke keuken heeft tegenwoordig een magnetron. Het is een must voor mensen die een druk leven leiden. Maar hier is een vraag die diegenen die hun bestaande keuken willen renoveren of een geheel nieuwe willen installeren, zelden overwegen: waar plaats je de magnetron precies? Op de tafel? Boven de koelkast? In een kast? Hoe meer je erover nadenkt, hoe verwarrend het wordt.

Dus om je te helpen, besloot ons team om dit bericht te maken om de voor- en nadelen en de rechten en fouten te bespreken van waar de magnetron in de belangrijkste kamer van je huis woont. Daarnaast is het slim om de keuze te maken voor magnetron vergelijken.

Wat Kun Je Wel En Niet Doen Met Een Magnetron

Nog niet zo lang geleden werden magnetrons eenvoudig op de bank in de buurt van een bestaand stopcontact geplaatst. Ik weet zeker dat de meesten van ons het er nu mee eens zijn dat dit een verspilling is van waardevolle bankruimte – evenals een goed stopcontact. (Het is enorm lastig om de magnetron uit het stopcontact te halen en de klok vervolgens opnieuw in te stellen, tenzij je student bent). Tijdens combi magnetrons vergelijken is het dan ook zeker slim om rekening te houden met de afmetingen.

En wist je dat alle micro golfdeuren van rechts naar links opengaan? Een weinig bekend feit dat een grote impact kan hebben op waar het in de keuken woont. Dus naast de toegang tot het stopcontact en de manier waarop de deur opengaat, waar moet u dan aan denken bij het beslissen waar u uw magnetron plaatst?

Is De Magnetron Makkelijk Te Gebruiken?

Net als mensen zijn magnetrons verkrijgbaar in verschillende groottes met verschillende hoogtes, breedtes en dieptes. Een positie die ideaal is voor de zes-voet-plus man van het huis kan onhandig of gewoon onbereikbaar zijn voor de kinderen. En vice versa. Houd beide in gedachten.

Als je een kleine keuken of ondiepe kasten hebt, kunnen je opties ook beperkt zijn vanwege ontwerpbeperkingen. Wat is belangrijker … Opslagruimte, of een ‘discreet geplaatste magnetron’? Streef naar een locatie die handig is voor het aanrecht, fornuis en koelkast. Het is heel gebruikelijk om iets rechtstreeks uit de koelkast in de magnetron te plaatsen, dus je wilt dat de twee dicht bij elkaar staan ​​- terwijl je ervoor zorgt dat er bankruimte in de buurt is.

De Veiligheid Van De Magnetron

Dat soort positionering minimaliseert ook het verplaatsen van warme gerechten en dranken van het ene deel van uw keuken naar het andere – dus er is minder kans op ongelukken.

Weggestopt Achter Een Kast

Het is tegenwoordig populairder om de magnetron te verbergen … Dat kan worden gedaan met kasten met enkele of dubbele deuren die volledig terugtrekken; bekend als pocketdeuren. Maar deze moeten open blijven terwijl de magnetron in gebruik is – omdat magnetrons ‘veel ademen’. Houd er echter rekening mee dat sommige magnetrons behoorlijk diep zijn en dat extra ruimte nodig is voor ventilatie.