Zelfs als de technologie nu zo ver is: Apple zal in de toekomst geen vingerafdruksensor installeren op het display van de iPhone. Zowel in de komende iPhone XS-modellen als in de geplande Apple-smartphones moeten uitsluitend Face ID worden gebruikt. Een iPhone X abonnement kun je dus nog maar moeilijk krijgen met deze toch wel geweldig makkelijke en goed werkende functionaliteit.

Lees tip: de nieuwe vingerafdrukscanner voor de iPhone 8! Lees alles in de Apple iPhone 8 review.

Gebruikers bleven hoop houden

Iedereen met het uiterlijk van de eerste smartphones met vingerafdruksensoren die op het display zijn geïnstalleerd, had nog steeds de hoop dat Apple in de toekomst op de nieuwe technologie zou blijven vertrouwen, moet nu sterk zijn.

Face ID wordt de nieuwe vingerafdrukscanner

Zoals de marktanalist Ming-Chi Kuo ervaring heeft willen brengen, zal de iPhone op de lange termijn geen vingerafdruksensor hebben, zelfs met de modellen die volgend jaar verschijnen, moet Apple uitsluitend vertrouwen op de gezichtsherkenning van Face ID. Kuo schrijft dat de technologie in 2019 vijf keer meer smartphones zal installeren dan dit jaar, maar dit zullen alleen apparaten zijn met het Android-besturingssysteem.

Gezichtsherkenning op nummer 1, zoals we Apple eigenlijk ook kennen

De afgelopen jaren kwamen er geruchten, waarna Apple de iPhone wil uitrusten met een ingebouwde vingerafdruksensor die in het display is geïntegreerd. Hoewel het bedrijf overeenkomstige patentaanvragen heeft ingediend, is het nog niet in één product geïmplementeerd. Als onderdeel van de release van de iPhone X vorig jaar zei Apple dat het nooit de bedoeling was om de technologie in een smartphone te gebruiken – gezichtsherkenning was de eerste keuze.

Nadat Apple de vingerafdruksensor in de smartphone in 2013 acceptabel heeft gemaakt, zal het bedrijf dit jaar waarschijnlijk afscheid nemen van deze technologie. De volgende drie iPhones en de twee iPad Pro hebben slechts één Face ID-sensor. Concurrenten zoals Samsung en OnePlus introduceren de nieuwe sensoren echter opnieuw met hun aankomende smartphones.