Geef uw televisie een nieuwe dimensie door hem te verbinden met internet. Voeg interactiviteit toe aan uw tv en krijg toegang tot nieuwe online services. Ons advies om uw tv eenvoudig aan te sluiten. Consumenten hebben de voordelen van een internetverbinding op televisie gerealiseerd. Veel mensen vragen nog steeds wat is het beste internet en tv pakket? Dit omdat ze nog niet exact weten wat er allemaal mogelijk is. Ook zijn er mensen die gewoon zo goedkoop mogelijk uit willen zijn die kiezen voor internet en tv goedkoopste pakket.

Met verbonden tv kun je comfortabel op internet surfen, tv-programma’s of series bekijken in herhaling met vrienden of familie, Skype gebruiken , delen op Twitter of Facebook … Om toegang te krijgen tot al deze diensten, heb je drie eenvoudige oplossingen om te installeren.

Sluit uw kabel-tv aan

De procedure is snel om uw televisie via een kabel met internet te verbinden . De meeste tv’s hebben nu een haven Ethernet , dus de makkelijkste is om een te gebruiken RJ45-kabel voor het aansluiten van uw TV en uw box internet. Bovendien heeft uw ISP u waarschijnlijk één geleverd met uw aansluitbox.

Als u vanwege de afstand tussen uw tv en uw box een langere Ethernet-kabel nodig hebt, kunt u er een kopen van 5 meter lang voor minder dan 10 euro.

Verbind uw tv met internet via wifi

Als u thuis geen Ethernet-kabel hebt en wilt genieten van de voordelen van draadloze toegang, kunt u uw ” Smart TV ” aansluiten op wifi . Het netwerk van uw internetbox is direct bruikbaar door uw televisie als deze is uitgerust met een router zoals vele recente modellen. Je tv-instellingen zullen je vragen om het wachtwoord voor je wifi-netwerk in te voeren, en voila!

Als uw tv geen wifi-router heeft , kunt u zichzelf voorzien van een speciaal voor televisie aangepaste wifi-sleutel . Sleutels zoals Google’s Miracast, Roku of Chromecast worden aangesloten op HDMI, zodat u naar uw tv kunt streamen.

Een CPL-verbinding tussen uw tv en uw box

Om uw tv op een zeer eenvoudige manier met uw internetbox te verbinden , is een derde oplossing het gebruik van de “power line” of CPL. Deze technologie is stabieler en biedt meer mogelijkheden dan wifi. Het gebruikt de stopcontacten van uw huis om het internetsignaal uit te zenden.

Als uw internetverbinding en tv zich in afgelegen kamers bevinden, is dit geen probleem meer. Mogelijk heeft uw internetprovider u tegelijkertijd een CPL-pakket gestuurd . Als dit niet het geval is, kunt u online bestellen voor ongeveer 20 euro. Nadat u uw tv op de CPL-box hebt aangesloten, hoeft u alleen maar op de synchronisatieknop te drukken om toegang te krijgen tot internet.